WAT IS DE FEELFIT CHALLENGE?

De Feelfit Leefstijl Challenge is een coachingstraject van 3 maanden voor iedereen die graag wil afvallen of gewoon gezonder wil leren leven met minder stress en meer energie. Is dit jouw doel en wil je meer leren over voeding, beweging, stress en een gezondere leefstijl?  Dan is deze leefstijl challenge voor jou!

Tijdens het coachingstraject leer je de juiste vaardigheden en krijg je de tools in handen voor het verbeteren van je leven en het verbeteren van je fysieke en mentale gezondheid.

Wil je graag afvallen? Lees hieronder een aantal veelgestelde vragen:

WAT KAN IK VERWACHTEN TIJDENS DE CHALLENGE?

Tijdens de Feelfit Challenge word je wekelijks individueel begeleid en leer je wat voor jouw werkt en wat je moet doen op het gebied van voeding, slaap, beweging, training, rust en ontspanning om jouw doel te bereiken.

HOEVEEL GEWICHT GA IK VERLIEZEN PER WEEK?

Is het jouw doel om af te vallen? Gezond afslanken betekent dat je tussen de 0,5 en 1 kilo per week wilt verliezen. Het klinkt misschien niet veel, maar meer dan 2-3 kilo per maand afvallen is in veel gevallen nadelig. In de praktijk blijkt ook dat mensen die langzaam afslanken dit er gemakkelijker af houden. Het aanpassen van je leefstijl en langzaam afslanken leidt uiteindelijk tot betere resultaten en meer succes!

MOET IK CALORIEËN TELLEN?

Dit is zeer persoonlijk. Veel mensen vinden het prettig om -zeker in het begin- gebruik te maken van een mobiele app om hun voeding in bij te houden. Dit is echter niet noodzakelijk. Er zijn ook andere methodes die ervoor zorgen dat jij een goed resultaat haalt en het uiteindelijk ook vol kunt houden.

MAG IK BEPAALDE PRODUCTEN NIET ETEN?

In principe mag je alles eten. De baas over je gezondheid (en wat je eet) ben je immers zelf. Je hoeft geen enkele voeding te vermijden als je dat zelf niet wilt. Waar het uiteindelijk om gaat is dat je leert wat voor jou het beste werkt en wat het beste past bij jou en jouw doel. Heb jij een bepaald doel voor ogen? Dan zal je wel andere keuzes moeten gaan maken in je huidige leefstijl en je dagelijkse voeding.

HOE VAAK PER DAG MOET IK ETEN?

Dit hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeur. Ik raad de meeste mensen echter aan om 3 á 4 maaltijden per dag te eten en geen (kleine) tussendoortjes, omdat dit in de praktijk het beste werkt.

MOET IK ELKE DAG ONTBIJTEN?

Dit is helemaal niet noodzakelijk. Het is belangrijk om te kijken wat voor jou het beste werkt. Het draait nogmaals om persoonlijke voorkeuren en je hoeft echt niet te ontbijten als je dat niet prettig vindt.

HOE VAAK MOET IK SPORTEN IN DE WEEK?

Niets is verplicht en ook hierin mag je helemaal zelf beslissen. Het is in ieder geval niet strikt noodzakelijk om te sporten wanneer je wilt afvallen.  Voldoende lichaamsbeweging maakt echter wel deel uit van een gezonde leefstijl en regelmatig bewegen/trainen zal ook zeker helpen bij het behalen van jouw (afslank-)doel 

MOET IK SUPPLEMENTEN GEBRUIKEN?

 Supplementen zijn in principe niet noodzakelijk en verschilt ook per persoon. Er zijn wel een aantal supplementen die ik sommige gevallen aanraad en die kunnen bijdragen aan een goede gezondheid. Het gebruik van supplementen is echter altijd een aanvulling en geen vervanger voor volwaardige voeding en voldoende lichaamsbeweging. Als je gezond en gevarieerd eet krijg je over het algemeen alle voedingsstoffen binnen en is het in principe niet nodig om extra vitamines of supplementen te nemen.

KAN IK MIJN CHALLENGE TIJDELIJK ONDERBREKEN?

De Feelfit Challenge is een persoonlijke challenge die gericht is op het veranderen van je gewoontes en je leefstijl. Om dit te bereiken is het belangrijk dat je hier elke week actief mee bezig bent. Dit vergroot de kans dat je jouw gewenste resultaat daadwerkelijk behaalt én kan behouden. In overleg kun je uiteraard wel aangeven wanneer je een keer niet kan, omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

WANNEER KAN IK BEGINNEN MET EEN CHALLENGE?

Direct! Je kunt op ieder willekeurig moment starten met jouw challenge. Voor je startdatum plannen we eerst een uitgebreid (persoonlijk of telefonisch) intake gesprek, waarin we jouw doelen bespreken en je een startpunt bepalen.

 

Meld je nu aan voor deze challenge!change-ahead

  • GRATIS vrijblijvend intakegesprek
  • voedingsadvies en leefstijl coaching
  • slaap- en stressmanagement
  • wekelijks evaluatiegesprek
  • 1-op-1 coaching
  • 3 maanden coaching en support
  • e-books, info en artikelen
  • ook ONLINE te volgen (via telefoon/whatsapp)

Feelfit Coaching is aangesloten bij de BGN. Dit houdt in dat advies en begeleiding vaak (deels) wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar. 

Kijk op het overzicht van vergoedingen of vraag jouw zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding.