WAT IS DE FEELFIT CHALLENGE?

De Feelfit Leefstijl Challenge is een coachingstraject van 12 weken voor iedereen die wil afvallen (vet verbranden) of gewoon gezonder wil leren leven. Is dit jouw doel en wil je meer weten over voeding, beweging en een gezondere leefstijl? Dan is deze leefstijl challenge voor jou!

Lees hieronder meer informatie en een aantal veelgestelde vragen over deze challenge.

WAT KAN IK VERWACHTEN TIJDENS DE CHALLENGE?

Tijdens de Feelfit Challenge word je wekelijks individueel begeleid en leer je wat voor jouw werkt en wat je moet doen op het gebied van voeding, slaap, beweging, training, rust en ontspanning om jouw doel te bereiken.

HOEVEEL GEWICHT GA IK VERLIEZEN PER WEEK?

Is het jouw doel om af te vallen? Gezond afslanken betekent dat je tussen de 0,5 en 1 kilo per week wilt verliezen. Het klinkt misschien niet veel, maar meer dan 2-3 kilo per maand afvallen is in veel gevallen zelfs nadelig en in de praktijk blijkt dat mensen die langzaam afslanken dit er gemakkelijker af houden. Het aanpassen van je leefstijl en langzaam afslanken leidt uiteindelijk tot betere resultaten en meer succes!

MOET IK CALORIEËN TELLEN?

Dit is zeer persoonlijk. Veel mensen vinden het prettig om gebruik te maken van een handige app om hun voeding in bij te houden. Dit is echter niet altijd noodzakelijk en er zijn ook andere methodes die ervoor zorgen dat jij een goed resultaat haalt. Het belangrijkste om te onthouden is dat je calorieën niet altijd hoeft te tellen, maar ze tellen wel!

MAG IK BEPAALDE PRODUCTEN NIET ETEN?

In principe mag je alles eten. De baas over je gezondheid (en wat je eet) ben je immers nog altijd zelf. Je krijgt wel een handige variatielijst met gezonde producten, maar je hoeft geen enkele voeding te vermijden als je dat niet zelf wilt. Waar het om gaat is dat je leert wat voor jou het beste werkt en wat het beste past bij jou en jouw doel! Heb jij een bepaald doel voor ogen? Dan zal je waarschijnlijk wel andere keuzes moeten gaan maken in je dagelijkse voeding en je huidige eetpatroon.

HOE VAAK PER DAG MOET IK ETEN?

Dit hangt helemaal af van jouw persoonlijke voorkeur en huidige leefstijl. Ik raad de meeste mensen echter aan om 3-5 maaltijden per dag te eten, omdat dit in de praktijk het beste werkt. Maar als je meer of minder vaak wilt eten dan kan dat.

MOET IK ELKE DAG ONTBIJTEN?

Dit is helemaal niet noodzakelijk. Het is belangrijk om te kijken wat voor jou het beste werkt. Het draait nogmaals om persoonlijke voorkeuren en je hoeft echt niet te ontbijten als je dat niet prettig vindt.

HOE VAAK MOET IK SPORTEN IN DE WEEK?

Niets is verplicht en ook hierin mag je helemaal zelf beslissen. Het is in ieder geval niet strikt noodzakelijk om te sporten wanneer je wilt afvallen.  Voldoende lichaamsbeweging maakt echter wel deel uit van een gezonde en fitte leefstijl en regelmatig bewegen/trainen zal ook zeker helpen bij het bereiken van je doel!

MOET IK SUPPLEMENTEN GEBRUIKEN?

Dit is niet noodzakelijk en verschilt per persoon. Alleen in sommige gevallen zijn er een aantal supplementen die ik aanraad die kunnen bijdragen aan een goede gezondheid of kunnen helpen bij het bereiken van je doel. Het gebruik van supplementen is echter altijd een aanvulling op een gezonde leefstijl en er bestaat geen vervanger voor goed eten en voldoende lichaamsbeweging. Als je gezond en gevarieerd eet krijg je over het algemeen alle voedingsstoffen binnen en is het in principe niet nodig om extra vitamines of supplementen te nemen.

KAN IK TUSSENTIJDS STOPPEN MET EEN CHALLENGE?

De Feelfit Challenge is een persoonlijke challenge die gericht is op het veranderen van je leefstijl. Om je doel te bereiken is het belangrijk dat je hier 12 weken lang actief mee bezig bent. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat je jouw gewenste resultaat daadwerkelijk behaalt én kan behouden. 

KAN IK MIJN CHALLENGE TIJDELIJK ONDERBREKEN?

Geen probleem. In overleg kun je aangeven dat je een bepaalde week niet kan (bijv. als je op vakantie gaat). Probeer hier echter van te voren enigszins rekening mee te houden voordat je begint aan jouw challenge. (zie vorige vraag)

WANNEER KAN IK BEGINNEN MET EEN CHALLENGE?

Direct! Je kunt op ieder willekeurig moment starten met jouw challenge. Voor je startdatum plannen we eerst een uitgebreid (persoonlijk of telefonisch) intake gesprek, waarin we jouw doelen bespreken en voor jou een startpunt bepalen.

 

Meld je nu aan voor jouw challenge! *change-ahead

 • GRATIS vrijblijvend intakegesprek
 • voedingsanalyse
 • persoonlijk voedingsadvies
 • trainingsadvies
 • supplement advies
 • wekelijks evaluatie en motivatiegesprek
 • wekelijks meten en wegen en maken van aanpassingen (indien nodig)
 • 12 weken coaching en support
 • 24/7 support en contact via e-mail, whatsapp en/of telefonisch
 • e-book, info en documentatie
 • ook ONLINE te volgen!

* Feelfit Coaching is aangesloten bij de BGN. Dit houdt in dat advies en begeleiding vaak (deels) wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar. Kijk op het overzicht van vergoedingen of vraag jouw zorgverzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding.